Champignons in roomsaus

Champignons in roomsaus

Deze champignons in roomsaus zijn een echte hit. Lekker bij een stukje vlees of als voorgerecht. Met dit recept kun je alle kanten op. Dus geniet van dit heerlijke recept. Onderstaand recept is voldoende voor 4 porties.

Ingrediënten

  • 500 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 2 borrelglaasjes Sherry
  • 4 el verse peterselie

Bereiding

Start met het snijden van de champignons in kwarten, het snipperen van de ui en het hakken van de knoflook.

Verhit in een diepe koekenpan wat boter of olie en doe hierin de champignons, ui en knoflook. Bak het geheel goed aan tot het vocht uit de champignons begint te komen.

Voeg nu ook de sherry en de room toe en roer het geheel door.

Laat de champignons in roomsaus inkoken tot je de saus de gewenste dikte heeft. Indien je de champignons als voorgerecht wil gebruiken kook je de saus gewoon wat langer in.

Als laatste roer je de gehakte verse peterselie toe en breng je het geheel verder op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze overheerlijke stroganoffsaus!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *