Ambachtelijke stroganoffsaus

Ambachtelijke stroganoffsaus

4.9
(7)

Een goede saus kan je gerecht maken of breken. Ook al is je biefstuk de meest malse op aarde of je schnitzel de lekkerste ooit. De saus blijft de “kers op de taart”. Een van mijn favoriete sauzen is de stroganoffsaus. Een heerlijke saus waarmee je je maaltijd echt kan versieren.

Met onderstaand recept  maken jullie een heerlijke stroganoffsaus waarmee je je vlees echt eer aan doet. Buiten dat deze saus een feest is om te eten, is dit ook nog eens een erg leuk recept om te bereiden.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 gr. champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • worchestershiresaus
  • tabasco
  • 2,5 dl. water met een bouillonblokje (Rund)
  • boter
  • 3 eetlepels vieux
  • 2 eetlepels sherry

Bereiding:

Begin met het in stukjes snijden van de ui, paprika’s in reepjes, champignons in schijfjes. Ui fruiten en de tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen. Maak een bouillon van water en een blokje runderbouillon.

Vieux in een pollepel flamberen, dit doe je door de pollepel kort langs de gasvlam te houden zodat de vieux vlam vat. Let op dat je de afzuigkap uitzet! De vlam dooft vanzelf.

Vervolgens doe je de vieux in de pan en blus je deze af met sherry. Paprika, champignons, bouillon, worchestershiresaus en tabasco toevoegen. Saus zachtjes gaar laten smoren in ongeveer 15 min. met het deksel op de pan.

Saus binden met bloem en evt. afmaken met room en peterselie.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.9 / 5. 7

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Ambachtelijke stroganoffsaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.