Gevulde kool

Gevulde kool met gehakt en tomatensaus

4
(3)

Vandaag een nieuw lekker recept. Gevulde kool met gehakt en tomatensaus. Een heerlijke complete maaltijd die ook nog eens zeer makkelijk te maken is. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingredi├źnten
 • 1 spitskool
 • 2 uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 2 el olie
 • 2 el ras el hanout
 • 2 el verse peterselie
 • 1 el gemberpoeder
 • 200 gr rijst
 • 400 gr gehakt
 • 4 tomaten
 • 100 ml water
 • Geraspte kaas
Bereiding

Haal 12 bladeren van de kool en snijd de rest van de kool in reepjes. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 2 minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit hierin de helft van de uien en de helft van de knoflook. Voeg de koolreepjes, de helft van de ras el hanout en peterselie, en het gemberpoeder toe, bak circa 2 minuten mee en laat afkoelen.

Kneed het afgekoelde koolmengsel en de rijst door het gehakt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het gehakt in 12 porties. Vul de koolbladeren met de porties gehakt en vouw strak dicht.

Verhit een scheutje olie in een hapjes pan en bak hierin de gevulde kool op laag vuur rondom goudbruin. Leg ze vervolgens in een ingevette ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Gaar ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen. Snijd de tomaten in blokjes.

Verhit voor de tomatensaus een scheutje olie in een pan en fruit de rest van de ui en de knoflook glazig. Voeg de rest van de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut mee. Blus af met het water en voeg de tomaten toe.

Leg de gevulde kool met gehakt in de tomatensaus erover en laat afgedekt op laag vuur circa 10 minuten meesudderen. Bestrooi het geheel met de overgebleven peterselie.


Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.