Hete kip met komkommersalade

Hete kip met komkommersalade

5
(2)

Vandaag een uitstapje naar de oosterse keuken. Hou jij van pikant eten? Probeer dan snel deze hete kip met komkommersalade. Dit recept staat in 25 minuten op tafel en is heerlijk met bijvoorbeeld pandanrijst. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingredi├źnten

 • 50 ml azijn
 • 5 el suiker
 • 1 komkommer
 • 5 rode uien
 • 1 rode peper
 • 50 gr boter
 • 500 gr kipfilet
 • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
 • 2 tl sambal oelek
 • 4 el ketjap manis
 • 2 teentjes knoflook
 • evt. 1 limoen

Bereiding

Neem een steelpannetje en verwarm hierin de azijn en los er 3 el suiker in op. Laat als de suiker is opgelost de azijn afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd de helften in blokjes.

Halveer 1 rode ui en snijd de helften in dunne plakjes. Snijd vervolgens het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Meng de komkommer, ui en peper met de azijn in een kom en zet deze apart.

Snijd de rest van de uien in dunne plakjes en de kipfilet in blokjes. Verhit de boter en bak de kipfilet op hoog vuur met de uien en de koriander in 5 minuten bruin. Voeg de sambal, de rest van de suiker en ketjap toe en pers de knoflook erboven uit. Bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 min. De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt. Garneer de kip eventueel met de partjes limoen en dien de hete kip met de komkommersalade er apart bij.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.