Gegratineerde scholrolletjes

Gegratineerde scholrolletjes

Vandaag weer een snel recept. In minder dan 30 minuten kun je genieten van deze gegratineerde scholrolletjes. Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes. Op de foto staat hij afgebeeld met heerlijke ravioli. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 6 scholfilets a 100 gr
  • 3 gegrilde paprika’s uit pot
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0,5 el oregano
  • 100 ml witte wijn
  • 75 gr geraspte kaas (belegen)
  • zout
  • peper

Bereiding

Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Pureer de paprika’s in de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Meng de knoflook, paprikapoeder en oregano erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.Halveer de scholfilets in de lengte en bestrijk ze aan de velkant met de paprikapuree. Rol de filets op, begin aan de smalle kant, en zet de rolletjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de sherry of wijn op de bodem en strooi de kaas over de vis.

Laat de gegratineerde scholrolletjes in de oven in 15-20 minuten gaar worden.

Serveer de rolletjes per 3 met pasta of aardappeltjes.

Eet smakelijk!

Vervang de gekruide paprikapuree door tapenade van gedroogde tomaatjes. Bestrooi de scholrolletjes met fijn wit broodkruim vermengd met wat olijfolie in plaats van met kaas.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *