Truffelrisotto met paddenstoelen

Truffelrisotto met paddenstoelen

5
(3)

Soms mag je jezelf wel eens extra verwennen met een wat luxere maaltijd. Luxe wil niet meteen zeggen moeilijk of omslachtig. Dit recept bewijst dat je met een minimale inspanning een heerlijke maaltijd op tafel zet. Waan je in de 7de hemel met deze truffelrisotto. Onderstaand recept is voor 2 a 3 personen.

Ingrediënten

 • 2 teentjes knoflook 
 • 1 ui
 • 200 gr risottorijst
 • 50 ml witte wijn
 • 600 ml paddenstoelenbouillon (of groentebouillon)
 • 30 gr Parmezaanse kaas
 • verse peterselie
 • 75 gr truffeltapenade
 • 300 gr gemengde paddenstoelen
 • boter
 • peper
 • zout  

Bereiding

Allereerst start je met het opzetten met een pan met water voor de bouillon. Daarna kun je starten met het fijnhakken van de knoflook en het snipperen van de ui. Vervolgens neem je een diepe pan en smelt je hierin een klontje boter. Fruit hierin de ui en knoflook even aan.

Voeg de risottorijst toe en bak deze even mee tot de korrels glazig zien. Blus het geheel af met de witte wijn en roer (met een houten lepel) even door tot al het vocht door de rijst is opgenomen.

Voeg een stevige scheut bouillon toe aan de rijst en roer dit goed door. Zodra de rijst het vocht helemaal heeft opgenomen voeg je weer een scheut bouillon toe. Blijf dit herhalen totdat de rijst gaar is.

Zoals eerder al benoemd in een risotto recept is het belangrijk dat je roert met een houten lepel. Dit voorkomt dat de korrels stukgaan en je een pap krijg in plaats van een heerlijke smeuïge risotto.

In de tussentijd verhit je in een koekenpan een beetje boter en bak je hierin je paddenstoelen goudbruin en gaar. Zelf vind ik het lekker om de paddenstoelen vrij grof te houden. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze wat fijner te snijden.

Op het moment dat de risotto gaar is schep je er de truffeltapenade, Parmezaanse kaas, een handje vers gehakte peterselie en een klontje boter doorheen. Vervolgens verwarm het geheel door tot de boter en kaas mooi gesmolten zijn. 

Dien de truffelrisotto mooi op op een bord en schep er tot slot de gebakken paddenstoelen op.  

Truffelrisotto met paddenstoelen

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.