Vandaag een heel simpel en snel recept voor een overheerlijk toetje. Deze appelcrumble met blauwe bessen staat in een handomdraai op tafel dus wellicht geniet je vanavond nog van dit heerlijke dessert. Onderstaand recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
Kruimels
- 50 gr bloem
- 50 gr havermout
- 50 gr suiker
- 50 gr boter
- zout
Vulling
- 3 friszure appels
- 90 gr blauwe bessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een mengkom en wrijf (met je vingertoppen) een kruimeldeeg van de bloem, havermout, suiker, boter en een mespuntje zout.
Schil vervolgens de appel en snijd het klokhuis eruit. Vervolgens snijd je de appel in kleine blokjes.
Neem 4 kleine ovenschaaltjes en vet deze in. Verdeel de appelblokjes en blauwe bessen in de bakjes en strooi hierover wat kruimelmengsel.
Bak de appelcrumble met blauwe bessen in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.

Eet smakelijk!
Je kunt ervoor kiezen om slagroom op de appelcrumble te doen. Maar zonder is ook erg lekker. Verder kan je, als je een veelvoud van dit recept maakt voor bijvoorbeeld een grotere groep, ook een grote ovenschaal gebruiken.