Appelcrumble met blauwe bessen

Appelcrumble met blauwe bessen

5
(5)

Vandaag een heel simpel en snel recept voor een overheerlijk toetje. Deze appelcrumble met blauwe bessen staat in een handomdraai op tafel dus wellicht geniet je vanavond nog van dit heerlijke dessert. Onderstaand recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

Kruimels

  • 50 gr bloem
  • 50 gr havermout
  • 50 gr suiker
  • 50 gr boter
  • zout

Vulling

  • 3 friszure appels
  • 90 gr blauwe bessen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een mengkom en wrijf (met je vingertoppen) een kruimeldeeg van de bloem, havermout, suiker, boter en een mespuntje zout. 

Schil vervolgens de appel en snijd het klokhuis eruit. Vervolgens snijd je de appel in kleine blokjes. 

Neem 4 kleine ovenschaaltjes en vet deze in. Verdeel de appelblokjes en blauwe bessen in de bakjes en strooi hierover wat kruimelmengsel.

Bak de appelcrumble met blauwe bessen in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.

Appelcrumble met blauwe bessen

Eet smakelijk!

Je kunt ervoor kiezen om slagroom op de appelcrumble te doen. Maar zonder is ook erg lekker. Verder kan je, als je een veelvoud van dit recept maakt voor bijvoorbeeld een grotere groep, ook een grote ovenschaal gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 5

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.