Oosterse groenten met bief

Mie met oosterse groenten en biefreepjes

5
(2)

De oosterse keuken zit vol verrassingen en complexe smaken. Maar een lekkere oosterse maaltijd hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Dit recept bewijst dat je met minimale inspanning een heerlijke oosterse maaltijd op tafel kan zetten. Daarbij is dit ook een zeer gezond recept. Geniet van dit heerlijke recept. Onderstaand recept is voor 4 personen.

Ingredi├źnten

  • 300 gr broccoli
  • 400 gr mie
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 gr biefstuk of runderreepjes
  • 4 el ketjap manis
  • sambal
  • 0,5 rode peper (optioneel)
  • 250 gr sugarsnaps
  • 250 gr champignons (in plakjes)

Bereiding

Neem een ruime pan water en breng het water aan de kook. Snijd in de tussentijd de broccoli in roosjes. Als het water kookt blancheer je de broccoli gedurende 1 minuut. Na een minuut schep je de broccoli uit de pan en spoelt deze met koud water af. Op deze manier gaart de broccoli niet door. Gooi het kookwater niet weg maar hou deze aan de kook voor de mie.

Kook vervolgens de mie, volgens voorschrift, in het kookwater. Neem een wokpan en rooster hierin de sesamzaadjes. Als je dit gedaan hebt hou je deze even apart. Snijd de bief in reepjes of neem de runderreepjes.

Verhit de zonnebloemolie in de wok en roerbak hierin je bief gedurende een halve minuut op hoog vuur. Daarna doe je de ketjap erbij, een klein gesneden rood pepertje en voeg je naar smaak nog wat extra sambal toe. Roerbak het geheel nog 1 minuut en schep het vlees vervolgens uit de pan en hou dit even apart.

Doe de sugarsnaps, champignons, en broccoli in de pan en roerbak het geheel een paar minuten op middelhoog vuur zodat de groenten lekker knapperig blijven.

Schep de mie en het vlees door de groenten en bak deze nog even mee. Bestrooi het geheel met de geroosterde sesamzaadjes en je gerecht kan op tafel.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Mie met oosterse groenten en biefreepjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.