Lasagnette in verse tomatensaus

Lasagnette in tomatensaus

5
(3)

Als je door de supermarkt loopt loop je vaak langs volle schappen met verschillende potjes tomatensaus. Maar natuurlijk is een vers gemaakte saus een stuk lekkerder. En het is ook nog eens super makkelijk om te maken! Dus wacht niet langer en geniet van deze heerlijke lasagnette in VERSE tomatensaus. Onderstaand recept is voor 3 a 4 personen.

Ingrediënten

  • 250 gr verse lasagnebladen
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 2 grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • 600 gr spinazie
  • 1 bol mozzarella

Bereiding

Begin met het aan de kook brengen van een ruime pan water. Snijd de lasagnebladen (in de lengte) in 4 linten en kook ze vervolgens in 8 tot 10 minuten gaar.

Laat ondertussen het potje zongedroogde tomaten uitlekken en snijd de tomaten in kwarten. Maal de tomaten, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, knoflook en wat basilicum fijn in een keukenmachine of blender. Voeg tussentijds wat olijfolie en kookvocht toe tot er een smeuïge saus ontstaat.

Verhit een pan op middelhoog vuur en schep hierin de tomatensaus. Verwarm de saus en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie slinken maar zorg ervoor dat de spinazie een beetje “bite” behoudt.

Giet de gekookte repen lasagnebladen af en schep door de tomatensaus met spinazie. 

Verdeel de lasagnette over borden en verdeel hierover wat mozzarella en garneer met wat basilicum. Je kan het geheel eventueel nog besprenkelen met wat olijfolie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Lasagnette in tomatensaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.