Tomatensoep met groenten en balletjes

Tomatensoep met groenten en balletjes

4.4
(9)

De winter is in volle gang en dan gaat een lekker kopje soep er altijd in. Een van de meest gegeten soepen is toch wel de tomatensoep. Lekker, makkelijk en beschikbaar in veel varianten! Probeer nu ook eens deze variant met groenten en gehaktballetjes. 

Ingrediënten 

 • 2 kg tomaten
 • 1 el olijfolie
 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 2 tl oregano
 • 1 liter groentebouillon
 • 1 knolselderij 
 • 2 winterpenen
 • 1 prei
 • 300 gr half om half gehakt
 • 1 ei
 • 2 el paneermeel
 • peper 
 • zout

Bereiding

Start met het snijden van de ui en knoflook. Dit mag vrij grof aangezien hij op een later moment toch wordt gepureerd. Neem een diepe pan en verhit hierin de olijfolie en fruit hierin de ui en voeg als de ui glazig ziet de knoflook toe. Snijd de tomaten in vier en doe ze in de pan. Voeg hieraan de oregano en de tomatenpuree toe en doe de deksel op de pan. Kook de tomaten totdat ze zacht zijn en uit elkaar vallen.

Snijd in de tussentijd de knolselderij, wortel en prei. Meng in een kom het gehakt met het ei en de paneermeel. Draai van het gehakt kleine gehaktballetjes en zet deze in de koelkast tot je ze nodig hebt.

Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten verder met een staafmixer. Zeef de soep en voeg bij het tomatenmengsel 1 liter groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en voeg als laatste de groenten en soepballetjes toe. Kook de groenten en balletjes in 10 minuten gaar. Breng de tomatensoep eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.4 / 5. 9

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Tomatensoep met groenten en balletjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.