Ben jij op zoek naar een heerlijke vega-burger? Zoek dan niet verder. Met dit recept zet je met minimale inspanning een heerlijke burger op het menu. Zelf heb ik een heerlijke bagel gebruikt voor de burger maar het kan natuurlijk ook op een ander broodje. Onderstaand recept is voldoende voor 4 burgers.
Ingrediënten
- 150 gr oesterzwammen
- 250 gr kastanjechampignons
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 60 gr paneermeel
- 2 eieren
- 1 rode ui
- 4 bagels
- rucola
- 30 gr pijnboompitjes
- truffelmayo of white bbq saus
Bereiding
Start met het snipperen van de rode ui,hak de knoflook fijn en hak de paddenstoelen in kleine stukjes. Neem een pan en verhit hierin wat olie.
Bak bovenstaande ingrediënten en breng verder om smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Schep het paddenstoelen mengel in een zeef of vergiet en laat het mengsel goed uitlekken en afkoelen.
Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
Zodra het paddenstoelenmengsel is afgekoeld doe je deze in een kom en voeg je hieraan de eieren, paneermeel en ongeveer 25 gram Parmezaanse kaas toe. Vermeng het geheel goed en vorm vervolgens 4 gelijke burgers.
Bak de burgers af in de oven gedurende 20 minuten. Keer de burgers halverwege even om. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie.
Als de burgers gaar zijn kun je je burger gaan opmaken. Leg rucola op de bagel met daarop de burger. Strooi hier wat vlokken Parmezaanse kaas op saus en tot slot nog wat pijnboompitjes.

Eet smakelijk!
Was super lekker
Gelukkig ik ben blij dat het gesmaakt heeft!