Minestrone

5
(4)

Weer een heerlijk recept uit de Italiaanse keuken. Minestrone is een Italiaanse groentesoep die door de rijke vulling ideaal is als avondmaaltijd. De originele minestrone heeft niet echt een recept omdat deze soep in Italië wordt gevuld met verse seizoensgroente. Dit zorgt er ook voor dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten. Hieronder een voorbeeldrecept voor een heerlijke soep voor 4 a 5 personen. 

Ingrediënten 

  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 wortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 300 gram sperziebonen 
  • 3 grote aardappelen 
  • 2 courgettes
  • 1 pot witte bonen
  • 400 gram gepelde tomaten (blokjes)
  • Doperwten
  • 200 gram pasta
  • 1,5 liter groentebouillon 
  • evt. Bacon
  • Zout
  • Peper 
  • Peterselie 

Bereiding

Allereerst start je met het kleinsnijden van de ui, en knoflook. Doe wat olijfolie in de pan en bak dit circa 5 minuten tot de ui glazig ziet en voeg dan de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze kort ontzuren. Voeg hierna de bouillon toe en roer even door.

Snijd vervolgens de wortel, aardappelen, bleekselderij en sperziebonen in stukjes en voeg deze toe aan de soep. Laat dit geheel ongeveer 20 minuten doorkoken.

Voeg dan de pasta, tomaten, doperwten, bonen en de gesneden courgettes toe.

Laat dit nog 10 minuten koken en voeg daarna wat vers gehakte peterselie toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. 

Serveer de soep vervolgens met wat gebakken bacon en brood.

Minestrone

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 4

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.