Minestrone

Minestrone

Weer een heerlijk recept uit de Italiaanse keuken. Minestrone is een Italiaanse groentesoep die door de rijke vulling ideaal is als avondmaaltijd. De originele minestrone heeft niet echt een recept omdat deze soep in Itali├ź wordt gevuld met verse seizoensgroente. Dit zorgt er ook voor dat je eindeloos kunt vari├źren met de ingredi├źnten. Hieronder een voorbeeldrecept voor een heerlijke soep voor 4 a 5 personen.┬á

Ingredi├źnten┬á

  • 1 ui
  • 3 wortels
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 300 gram sperziebonen┬á
  • 3 grote aardappelen┬á
  • 2 courgettes
  • 1 pot witte bonen
  • 400 gram gepelde tomaten (blokjes)
  • Doperwten
  • 200 gram pasta
  • 1,5 liter groentebouillon┬á
  • evt. Bacon
  • Zout
  • Peper┬á
  • Peterselie┬á

Bereiding

Allereerst start je met het kleinsnijden van de ui, (bacon) en knoflook. Doe wat olijfolie in de pan en bak dit circa 5 minuten tot de ui glazig ziet en voeg dan de knoflook toe. Voeg hierna de bouillon toe en roer even door.

Snijdt vervolgens de wortel, aardappelen en sperziebonen in stukjes. En voeg deze toe aan de soep. Laat dit geheel ongeveer 20 minuten doorkoken.

Voeg dan de pasta, tomaten, doperwten, bonen en de geneden courgettes toe.

Laat dit nog 10 minuten koken en voeg daarna wat vers gehakte peterselie toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. 

Serveer de soep vervolgens met wat gebakken bacon en brood.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *