Spruitjesschotel

Spruitjesschotel 

5
(1)

Het is weer herfst. De ideale tijd voor de wat stevigere kost. Voor veel kinderen zijn spruitjes een beruchte groente maar met dit recept kun je iedereen voor je winnen. Dus zet jij vanavond deze heerlijke spruitjesschotel op tafel?

Ingrediënten 

  • 500 gram spruitjes

  • 250 gram kip

  • 250 ml blueband finesse
  • 1 eetlepel mosterd
  • geraspte kaas
  • voorgekookte aardappelschijfjes
  • peper
  • zout
  • 250 gram kastanje champignons

Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

Maak de spruiten schoon en halveer ze. Kook ze daarna even kort in ruim water en giet ze af. Snijd de kip en champignons ondertussen in stukjes.

Doe wat boter in een pan en bak de kip aan, voeg de champignons toe en bak het geheel bruin. Voeg daarna 175 ml Blueband toe en laat dit een beetje inkoken. Roer 1 eetlepel mosterd erdoor en breng verder op smaak met peper en zout.

Neem een ovenschaal en vet deze in. Begin met een laagje aardappelschijfjes en daarover de spruiten en daar weer over het kipmengsel. Afdekken met de rest van de aardappelschijfjes en een beetje Blueband erover gieten. Bestrooi het gerecht nog met kaas.

Het geheel 30 min. in de oven verwarmen. Op het laatst even de grill aanzetten, voor een bruin korstje.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 1

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.