Gevulde paprika's met gehakt en rijst

Gevulde paprika’s met gehakt en rijst

3.7
(3)

Mijn oma zei altijd woensdag gehaktdag. Hoewel een lekkere gehaktbal op zijn tijd best lekker is, zijn de mogelijkheden met gehakt eindeloos. Dus ben jij er nog niet over uit wat je vanavond kookt? Probeer dan eens dit heerlijke recept. Gevulde paprika’s zijn lekker, gezond en met de vulling kan je lekker variëren. Onderstaand recept is voor 6 overheerlijke rijkgevulde paprika’s.

Ingrediënten 

 • 3 rode paprika’s
 • 3 gele paprika’s
 • olijfolie
 • oregano
 • 1 kleine ui, gesnipperd
 • 500 g half-om-half gehakt
 • 1 liter gezeefde tomaten
 • 1 laurierblaadje
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rood pepertje
 • Tabasco
 • 200 g zilvervliesrijst

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180 tot 200 °C.

Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.

Giet voor de vulling wat olijfolie in een pan en verwarm op een matig vuur. Stoof de uien aan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt tot het bruin ziet.

Giet er de gezeefde tomaten en 1 liter water bij. Doe de 2 teentjes knoflook er geperst bij en voeg fijn gesneden rode peper toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat tabasco toe. Kruid het geheel met zout, peper, de oregano en het laurierblad.

Doe de rijst erbij en roer goed. Als je ziet dat de vulling te vast is, doe je er nog wat extra water bij. Laat de rijst 15 minuten koken in het tomatenmengesel en roer regelmatig om, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten rusten.

Vul de paprika’s met de gehaktvulling. Leg de paprika’s in een ovenschaal. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en kruid nog met een snufje oregano, peper en zout. Zet de paprika’s circa 45 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 3.7 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.