Chocoladetaart met peer

Chocoladetaart met peer

September is natuurlijk de oogstmaand van de peren. Gisteren was het dan zover, de peren in de tuin konden worden geplukt. Dus vandaag met verse peren uit eigen tuin: Chocoladetaart met peren. Als je het aan mij vraagt een match made in heaven. Met onderstaand recept zet je een heerlijke chocoladetaart op tafel. Een ware traktatie voor je bezoek of lekker voor jezelf.

Ingredi├źnten

  • 150 gr suiker
  • 50 gr cacaopoeder
  • 1 dl water
  • 100 gr vloeibare boter
  • 4 peren
  • bloemsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Start daarna met het splitsen van de eieren. Doe de dooiers in een kom en klop deze met 100 gr suiker tot een luchtige massa. Voeg daarna het water, de cacaopoeder en de boter toe.

Klop daarna het eiwit in een andere kom met de resterende suiker tot een stevig schuim. Schep met een spatel het eiwit en de bloem (beetje bij beetje) door het chocolademengsel tot het een lekker geheel is.

Schil de peren en snijdt deze in 4. Giet het deeg in een ingevette springvorm van 24 cm. Schik de peren op het deeg en druk deze lichtjes onder. Schuif vervolgens het geheel in de oven en bak het geheel in circa 35 a 45 minuten gaar.

Als de taart gaar is haal m uit de vorm en laat even afkoelen. Strooi wat poedersuiker over de taart.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *