Romige kipragout

Romige kipragout 

Dit gerecht heeft geen lange intro nodig. De smaak van deze romige kipragout zegt meer dan 1000 woorden. Dus heb je vandaag gasten en geen idee wat je op tafel moet zetten? Met onderstaand recept zit je gebeiteld! Een heerlijk luxe pastei in een handomdraai. Door de verschillende ingrediënten staat deze ragout garant voor een ware smaakexplosie. De ragout is later ook goed op te warmen, heerlijk voor op brood of met rijst. Recept is genoeg voor 8 personen.

Ingrediënten 

  • 800 gr. kipfilet
  • 2 uien
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • ¼ l. kippenbouillon
  • ¼ l. droge witte wijn
  • allesbinder
  • scheutje citroensap
  • 400 gr. champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr. mager rookspek in reepjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 250 ml kookroom
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel peterselie

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm en snijd de  champignons in schijfjes. snipper de ui en de knoflook. En snijd de plakjes spek ik reepjes.

Bak de kipblokjes in 2 of 3 porties aan. Schep ze uit  de pan. Laat het spek kort uitbakken in dezelfde pan. Voeg de champignons toe en laat het geheel circa 5 minuten bakken.

Voeg de ui toe en dit alles glazig fruiten. Laat daarna de knoflook,  dragon en de tijm kort meefruiten.

Blus alles af met de  bouillon en de wijn en doe het vlees terug in de pan. Laat het geheel 15 min. doven met de deksel op de pan. Breng de ragout tegen de kook en roer de kookroom erdoor. Bind de saus met allesbinder. Breng alles op smaak met de peper, zout en citroensap. Voeg als laatste de bieslook en peterselie toe.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *