Wat eten we in de komkommertijd? JUIST! een komkommersalade. Maar dit makkelijke recept is eigenlijk goed voor het hele jaar. Eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels magere yoghurt (of crème fraiche)
- 1 theelepel kerriepoeder
- koriander/peterselie
- zout
- peper
- 1 blik maïskorrels (150 gr.)
Bereiding:
Komkommer wassen, ongeschild overlangs doorsnijden en zaadjes verwijderen. De helften in kwarten snijden waarna je ze in boogjes snijdt. Vervolgens snijd je de paprika in blokjes en mengt deze met de maïs door de komkommer.
Dan kun je de saus roeren van mayonaise, crème fraiche, kerriepoeder en gehakte koriander en op smaak brengen met zout en peper.
Als deze volledig naar je smaak is kun je de saus over de komkommer schenken.

Smakelijk eten!
Waarom moeten de zaadjes verwijderd worden van de komkommer ?
Dit zorgt ervoor dat de salade niet te nat wordt. Daarom is het ook aan te raden om de komkommer na het wassen droog te maken.
Oké. Bedankt voor de snelle reactie
Vandaag deze salade gemaakt en hij is makkelijk, lekker snel klaar en ook nog eens ontzettend handig voor de kleine beurs. Hij is echt heerlijk!! Aangezien het te warm was om uitgebreid te koken heb ik er nog krieltjes door heen gedaan om er een heerlijk frisse maaltijdsalade van te maken. Deze ga ik zeker vaker maken.