groentenpasta met gehaktsaus

Groentenpasta met gehaktsaus

Met deze pasta ben je verzekerd van een makkelijk maar vooral smakelijk gerecht. Omdat de reguliere pasta wordt vervangen door groentespirelli is het uitermate geschikt om wat extra groenten te eten.

Om mijn spirelli te maken gebruik ik de Gefu Spiralfix. Deze snijder heeft verschillende standen zodat je de spirelli op verschillende formaten kunt snijden.

Met onderstaand recept maak je een heerlijke maaltijd voor 4 personen.

Saus

  • 500 gr gehakt
  • 2 uien
  • 2 tenenknoflook
  • 3 paprika’s
  • 1 aubergine
  • 1 pakje tomato frito
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano

Spirelli

  • 2 courgettes
  • 4 winterwortels

Bereiding

Je begint met het kleinsnijden van de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Aan het eind voeg je de gesneden knoflook toe en bak deze even mee. Voeg het gehakt toe en bak deze mee met de ui en knoflook.

Snijd ondertussen de paprika en aubergine in stukjes en voeg deze toe aan het gehakt. Dit circa 5 minuten meebakken. Voeg de tomato frito en kruiden toe aan het gehakt en breng extra op smaak met wat zout en peper. Dit laat je vervolgens 10 minuten lekker doorkoken.

Maak vervolgens de spirelli van de courgette en de wortels.

Neem een wok en verhit hierin wat olie. Voeg de wortel toe en roerbak deze enkele minuten. Vervolgens voeg je de courgettes toe en roerbak deze tot de courgette wat zachter is.

Eventueel kun je wat Italiaans kruiden toevoegen aan de spirelli maar dit hoeft uiteraard niet.

Verdeel de spirelli over het bord en giet hier wat saus over.

 

IMG_20160806_183825

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *