volkoren pannenkoeken

Volkoren pannenkoeken

4.3
(3)

Pannenkoeken zijn voor alle leeftijden, op kinderfeestjes doen ze het altijd goed en ze zijn te versieren met alles wat je maar kan bedenken. Maar zijn ze ook gezond? Dit heb je compleet zelf in de hand uiteraard. Als je de pakjes uit de winkel vervangt door tarwemeel kom je al een heel eind in de gezonde richting. Ook is het vaak het beleg, zoals suikers en snoepjes, wat maakt dat de pannenkoek een ongezond imago heeft. Je kan pannenkoeken feestelijk versieren met verschillende soorten fruit en suikerloze jam. Zelf verwerk ik, los van de versiering, al fruit door de pannenkoeken. Meestal doe ik dit met appel of banaan.

In de pannenkoeken gebruik ik Pink Lady appels. Deze appels zijn lekker stevig en sappig waardoor de smaak meer tot zijn recht komt. Hou je meer van een wat zuurdere appel dan kan Granny Smiths ook een goede appel zijn voor jouw pannenkoek.

In onderstaand recept een gezonde pannenkoek. Ideaal voor de lunch, als tussendoortje na het sporten of uiteraard als avondmaaltijd! Omdat de pannenkoek niet moeilijk, of duur, is om te maken en maakt de pannenkoek een feestje om te maken en te eten.

Het recept is opgesteld voor 4 personen. Veel plezier met het maken en versieren van de pannenkoeken.

Ingredi├źnten:

  • 500gr tarwemeel
  • 1ltr halfvolle melk
  • 4 eieren
  • zout
  • olijfolie (of boter)
  • 3 appels (Pink Lady)
  • 2 bananen

Bereiding:

Neem een kom en giet hierin de melk. Voeg vervolgens de eieren toe en een klein snufje zout. Vervolgens voeg je beetje bij beetje het tarwemeel toe en blijft roeren tot je een glad beslag hebt.

zorg ervoor dat je beslag vrij is van eventuele klontjes.

Schil vervolgens de appels en banaan en snijd deze in dunne plakjes.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan en voeg een beetje van het beslag toe, zodat het juist de bodem van de pan bedekt. Beleg de pannenkoek met plakjes appel, banaan of beide en bak dit lekker mee.

Als het beslag aan de bovenkant droog is, de pannenkoek omdraaien. Als de pannenkoek aan beide zijden goudbruin van kleur is zijn ze gaar en klaar om versierd te worden.

Eet smakelijk!

Tip! Beleg de pannenkoek met blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Dit maakt je pannenkoek extra gezond. Gebruik je fantasie en maak van elke pannenkoek een feestje!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.3 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.