Je kan natuurlijk overheerlijk lunchen met soep en een broodje kaas. Maar soms moet je jezelf eens extra verwennen. Dat kan met dit heerlijk gevuld Turksbrood. Met minimale moeite geniet jij vanmiddag van een heerlijke lunch!
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 Turksbrood
- 4 eetlepels rode pesto
- 1 rode ui
- 3 kleine tomaatjes
- 150 gram geraspte kaas
- 3 handen rucola
- komkommer
- 3 tl paprikapoeder
- 3 tl komijnpoeder
- peper
- zout
Bereiding
Start met het verwarmen van de oven op 200 graden.
Snijd de kip in blokjes en de ui in halve ringen.
Verhit wat olie in een pan en bak de kip goudbruin en gaar, bak dan ook de ui kort mee. Kruid het geheel met de paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout.
Tijdens het bakken van de kip kun je ondertussen ook de tomaten en komkommer in kleine plakken snijden.
Snijd het turksbrood in de breedte dwars door midden. Je hebt nu 2 grote helften. Besmeer de onderkant van het brood met een dikke laag rode pesto.
Verdeel de kip en de tomaatjes over de pesto en strooi daaroverheen de kaas.
Leg de bovenkant van het brood weer op de vulling en bak deze ongeveer 5-10 minuten in de oven.
Als de kaas gesmolten is kan het brood uit de oven. Haal de bovenkant van het brood eraf en stop er nu wat rucola, komkommer en eventueel wat extra tomaat tussen. Doe het brood weer dicht en snijd het in stukken. Klaar is je gevuld turksbrood.
Eet smakelijk!
Ben je gek op gevuld Turksbrood? Vul het brood dan ook eens met Griekse gyros.