Kruidige Jodenkoeken

Kruidige Jodenkoeken

0
(0)

Een van mijn persoonlijke favorieten is de Jodenkoek. Vaak verkrijgbaar in de herkenbare blikken. Maar als je ze zelf maakt kun je er een eigen draai een geven met heerlijke kruiden. Deze kruidige Jodenkoeken zijn te lekker. Je kan er geen genoeg van krijgen.

Ingrediënten
  • 200 gram ongezouten boter
  • 135 gram witte basterdsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 1 tl kardemom
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gember
  • ½ tl zout
  • 300 gram Zeeuwse bloem
  • 2 tl bakpoeder
Bereiding

Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp, kardemom, kaneel en zout in een kom en meng goed door elkaar. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed tot een egaal deeg. Probeer niet langer dan nodig te kneden. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Bestuif je werkblad met flink wat bloem. Was je handen enige tijd met koud water en droog ze goed af. Neem de helft van het deeg, kneed kort door en rol op je werkblad uit tot een dikte van zo’n 3-4 millimeter. Gebruik een uitsteker of een glas om ronde koekjes te vormen. Rol het overgebleven deeg opnieuw uit.

Wip de deegrondjes met een kaasschaaf van je werkblad en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15 minuten goudbruin in de oven.
Laat de kruidige Jodenkoeken even afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Opzoek naar meer lekkere koekjes en gebak? Kijk dan eens hier.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.