Griekse gyros

5
(2)

Voor vanavond opzoek naar een heerlijk en makkelijk recept? Probeer dan eens deze Griekse gyros. Mals gekruide kip overheerlijk op Turksbrood of in een pitabroodje.

Onderstaand recept is voor 4 porties.

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 koffielepel olijfolie
  • 120 gram zuivelspread
  • 1 koffielepel gyroskruiden
  • ½ krop ijsbergsla
  • Cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 pitabroodjes of 1 Turksbrood

Gyros kruidenmix

De mix voor gyroskruiden moet vrij precies worden afgemeten om de juiste smaak te krijgen. Meng de kruiden en bewaar deze in een pot.

  • 1 tl zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ tl zwarte peper
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde chilipoeder

Bereiding

Start met het snijden van de kipfilet in reepjes. Doe de kip met de olie en de gyroskruiden in een diepvrieszakje, kneed goed door en laat dit ca. 15 tot 30 minuten in de koelkast marineren.

Snijd de sla in repen. Halveer de tomaten, snij de komkommer in plakjes en de ui in ringen.

Bak de kip ca. 5 minuten in een droge pan op middelhoog vuur rondom. Verwarm de pitabroodjes of Turksbrood zoals aangegeven op de verpakking, snij open en bestrijk met de roomkaas/zuivelspread.

Vul de broodjes met de sla, de tomaat, de komkommer, de ui en de kip en serveer de Griekse gyros eventueel met wat tzatziki.

Griekse gyros
Eet smakelijk!

Tip; gebruik bovenstaande kruidenmix ook eens voor de gezonde kipkapsalon!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!