Knolselderijpuree met gebakken kabeljauw

Knolselderijpuree met gebakken kabeljauw en romige prei

5
(1)

De Nederlandse keuken staat bekend om het “prakken”. Puree of stamppot met een kuiltje jus. De Nederlandse keuken wordt internationaal, doorgaans, niet als verfijnd gezien. Wellicht kan deze knolselderijpuree met gebakken kabeljauw en romige prei daar verandering in brengen. Een verfijnd stukje vis met de heerlijke romige smaken van prei en uiteraard geprakte stamppot. We blijven natuurlijk Nederlands.

Onderstaand recept is voldoende voor 2 personen.

Ingrediënten
  • 0,25 knolselderij
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 prei
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 kabeljauwfilets
  • 200 millilter slagroom
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • zout
  • klontje boter
Bereiding

Start met het aan de kook brengen van een pan water met een beetje zout. Schil en snijd de aardappelen en knolselderij en kook deze in circa 15 minuten gaar.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit de ui circa 2 minuten.

Halveer de preien in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Voeg de prei toe, aan de ui, en bak circa 5 minuten op laag vuur. Voeg een eetlepel bloem toe en laat circa 1 minuut garen. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en doe twee eetlepels bloem op een bord. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en wentel door de bloem. Schud het overtollige bloem van de kabeljauw en bak deze in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. Voeg aan het einde een klontje boter toe.

Giet de aardappelen en knolselderij af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp tot puree.

Verdeel de knolselderijpuree met gebakken kabeljauw en romige prei over de borden.

https://www.thuisachterhetfornuis.nl/2020/06/24/gegratineerde-kabeljauw-met-prei/

Eet smakelijk

Is voor het jou de combinatie van kabeljauw en prei ook helemaal geweldig? Kijk dan eens naar het recept voor gegratineerde kabeljauw met prei.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 1

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *