Gegratineerde kabeljauw met prei

4.3
(3)

Dat prei en kerrie zijn een hemels stel die voor elkaar bestemd zijn. Zo ook in dit recept voor gegratineerde kabeljauw met prei. Door de kerrie krijg je een ware smaakexplosie die je met minimale moeite op tafel zet. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 600 gram prei
  • 2 a 3 eetlepel kerriepoeder
  • 600 gram kabeljauwfilets
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 150 gram belegen kaas (geraspt)

Bereiding

Start met het schoonmaken van de prei en snijd deze in ringen. Verwarm tevens de oven voor op 190ºC.

Verhit vervolgens de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3-4 minuten met de helft van de kerrie en breng verder op smaak met zout en peper.

Laat de prei goed uitlekken in een vergiet en verdeel de prei vervolgens in de ovenschaal.

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de kabeljauw op de prei.

Neem een kommetje en roer hierin de rest van de kerrie door de crème fraîche. Bestrijk de vis met het crème fraîche mengsel en bestrooi de vis rijkelijk met de kaas.

Zet de ovenschaal circa 15 minuten in het midden van de oven.

Serveer de gegratineerde kabeljauw met prei met bijvoorbeeld krieltjes.

Gegratineerde kabeljauw met prei

Eet smakelijk!

Tip; in plaats van kabeljauw kun je uiteraard ook andere witvis gebruiken. Kun jij ook geen genoeg krijgen van de prei, kerrie combinatie? Bekijk dan snel het recept voor deze heerlijke preitaart.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.3 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.