Oosters gemarineerde varkenshaas

Oosters gemarineerde varkenshaas

5
(3)

Ben je nog opzoek naar een feestelijk recept waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan? Dan is deze Oosters gemarineerde varkenshaas iets voor jou! Ideaal voor bij de doordeweekse maaltijd, borrel, als tapa of als amuse.

Ingrediënten

  • 300 gram varkenshaas
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 3 el honing
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 lente uitje

Bereiding

Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes.

Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren).

Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden. Draai de varkenshaas halverwege om. Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing.

Kook de marinade intussen op laag vuur in tot een stroperige saus.

Neem de Oosters gemarineerde varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes. Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade.

Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes.


Eet smakelijk!

Recepten combineren? Dat kan! Vervang de biefreepjes bij de mie met oosterse groenten met een lekker stukje varkenshaas.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.