Knolselderijsoep met appel

0
(0)

Laat je vandaag verrassen door dit heerlijke recept. Deze knolselderijsoep met appel is een soep die bol staat van de vitaminen, mineralen, vezels maar vooral smaak. De frisheid van de appel en de smaak van de knolselderij zijn een echte match en zorgen voor een ware smaakexplosie.

Ingrediënten
  • 1 kl olijfolie
  • 1 knolselderij
  • 2 appels
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl verse tijm
  • 2 tl bladpeterselie
  • 100 ml kookroom
  • 800 ml groentenbouillon
  • peper
  • zout
  • walnoten
Bereiding

Start met het schillen van de knolselderij en de appel. Snijd de knolselderij en appel in kleine blokjes van 1 – 2 cm.

Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Ris de tijm van de takjes en snijd de tijm en peterselie fijn.

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, tijm en peterselie gedurende 1 minuut.

Voeg de blokjes knolselderij en appel toe en bak nog 4 – 6 minuten. Schep het geheel af en toe om.

Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.

Schenk de helft van de kookroom bij de soep pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de knolselderijsoep in kommen en schenk hier naar smaak nog wat kookroom bij. Strooi er wat gehakte walnoot overheen en serveer direct.

Knolselderijsoep met appel

Eet smakelijk!

Wil je weten welke soep er, buiten knolselderijsoep met appel, nog meer op thuisachterhetfornuis.nl staat? Klik dan hier voor alle recepten.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.