Nasi met ketjapcarbonade en sambalboontjes

0
(0)

Er gaat niets boven vers en koken zonder pakjes en zakjes genieten van een zelfbereide maaltijd. Dit recept voor nasi met ketjapcarbonade en sambalboontjes is hier een voorbeeld van. Geniet jij vandaag nog van deze heerlijke nasi? Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingredi├źnten
karbonades
  • 4 ribkarbonades
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 el olijfolie
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
nasi
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 400 gram witte rijst
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 mespunt nootmuskaatpoeder
boontjes
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl komijnpoeder
Bereiding

Bestrijk de karbonades dun met de sambal en verhit de olie in een pan. Bak de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg vervolgens de ketjap en het citroensap toe aan de karbonade en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten sudderen op een lage stand.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het kippenbouillon blokje.

Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui, en knoflook.

Wrijf de overige ingredi├źnten voor de nasi in een vijzel tot een pasta. Voeg de kruidenpasta toe aan de gare rijst en bak de gekruide rijst daarna nog even op met de ui en knoflook.

Verhit de olie voor de sambalboontjes en bak hierin de sperziebonen circa 5 minuten op een hoge stand.
Voeg de ui, knoflook, sambal en komijn toe en roerbak nog circa 5 minuten. Zet de warmtebron laag en laat de boontjes zonder deksel garen.

Serveer de nasi met ketkapcarbonade en sambalboontjes eventueel met kroepoek.

Nasi met ketchapcarbonade en sambalboontjes

Eet smakelijk

Nasi is er natuurlijk in meerdere varianten klik hier voor heerlijke nasi goreng.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *