Zalmburgers met avocado

0
(0)

Bij een burger denk je natuurlijk meteen aan een lekkere vette hap. Een heerlijk stuk rundvlees maar ook veel calorieën. Met deze zalmburgers met avocado heb je toch een heerlijke burger zonder een overdaad aan calorieën.

Ingrediënten
  • 500 g zalmfilet
  • 2 lente-uien
  • sesamolie
  • 1 limoen
  • 4 maïskolven
  • 1 kl suiker
  • 0.25 krop ijsbergsla
  • 1 el zoete chilisaus
  • 3 el mayonaise
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 avocado
  • 100 g geraspte wortel
  • 25 g roomboter

Bereiding

Start met het snijden van de zalmfilet in stukken en laat ze 30 minuten aanvriezen in de diepvries.

Snijd in de tussentijd de lente-uien fijn. Maal in de kom van een keukenmachine of staafmixer de ijskoude zalmstukken tot een grof gehakt.

Voeg de lente-uien, een paar druppels sesamolie, een scheutje limoensap en wat zout en peper toe en maal het geheel nog even door.

Vorm 4 hamburgers van het zalmgehakt. Leg ze tot gebruik in de koelkast.

Kook in de tussentijd een pannetje water. Kook hierin de maïskolven gaar met een schepje suiker. Snijd de sla in fijne reepjes.

Roer de chilisaus door de mayonaise. Voeg evt. een klein scheutje limoensap toe.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de zalmburgers in 3-4 minuten per kant goudbruin en medium gaar.

Snijd het avocadovruchtvlees in plakjes. Beleg de broodjes met plakjes avocado ijsbergsla en wortelrasp. Leg de zalmburgers erop en lepel hier de chilimayonaise overheen.

Serveer de maïskolf bij de zalmburgers met avocado en leg hier een klontje boter op en strooi er een beetje zout over.

Zalmburgers met avocado
Eet smakelijk!

Kun je geen genoeg krijgen van burgers of ga je toch liever voor de klassieke burger? Klik dan hier!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.