Pestospaghetti met gepofte tomaatjes

5
(1)

Opzij, opzij, opzij.. Maak plaats.. We hebben allemaal wel eens haast. Het kan daarom geen kwaad om wat makkelijke recepten in je map te hebben voor de drukke dagen. Deze pestospaghetti met gepofte tomaatjes staat binnen 25 minuten op tafel. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 2 el groenepesto
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 80 gram pijnboompitjes
  • 400 gram trostomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 3 a 4 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • 2 tl tijm
  • zeezout
  • peper
Bereiding
Start met het voorverwarmen van de oven op 220 graden.

Neem een kommetje en meng hierin de olie, balsamico, tijm en voeg hier naar smaak zout en peper aan toe. Pel de knoflook en pers deze boven het kommetje uit. Roer het geheel goed door.

Neem een ovenschaal en leg hierin de tomaatjes aan de tak. Schenk hierover het balsamico mengsel en leg vervolgens wat gescheurde blaadjes basilicum op de tomaatjes.

Zet de tomaatjes in de oven en laat deze circa 20 minuten staan.

Kook in de tussentijd de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta gaar is giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Rooster ook de pijnboompitjes even bruin in een droge koekenpan.

Schep de pesto door de pasta en roer het geheel goed door.

Verdeel de pestospaghetti op diepe borden en verdeel hier de parmazaanse kaas en pijnboompitjes over. Leg de tomaatjes op de pasta.

Serveer de pestospaghetti met gepofte tomaatjes eventueel met een kleine salade.

Pestospaghetti met gepofte tomaatjes
Eet smakelijk!

Pesto is een echte smaakmaker! Voor meer pestorecepten klik hier.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 1

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.