Mexicaanse tacosalade met avocado

Mexicaanse tacosalade met avocado

0
(0)

Chips in een salade? Dat kan natuurlijk alleen in Mexico. Met deze Mexicaanse tacosalade met avocado haal je de zon in je keuken en kun je genieten van een heerlijke maaltijd. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 300 gram gehakt
  • 1 tl chilipoeder
  • 2tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl komijn
  • 1 rode ui
  • 2 paprika’s
  • 200 gram kerstomaten
  • 1 krop ijsbergsla
  • 150 gram kidneybonen
  • 150 gram maïs
  • 1 avocado
  • 60 gram magere yoghurt
  • sap van 0,5 limoen
  • 100 gram tortilla chips
  • peper
  • zout
Bereiding

Neem een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en komijn. Haal de pan daarna van het vuur.

Pel en snij de ui in halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij deze in blokjes. Halveer de kerstomaten en snij de ijsbergsla in repen.

Spoel de kidneybonen af en laat met de mais uitlekken in een zeef.

Pureer voor de dressing de avocado en voeg hieraan de yoghurt en het limoensap toe. Breng de dressing verder op smaak met peper en zout.

Meng de mais met de kidneybonen, ui, paprika, tomaat en schep de sla hierdoorheen.

Serveer de Mexicaanse tacosalade met avocado als volgt: neem een diep bord en schep hierin de sla. Schep hierover wat gehakt en bestrooi het geheel met tortillachips. Schep wat avocadodressing over het geheel.

Eet smakelijk!

Kun jij geen genoeg krijgen van de Mexicaanse keuken? Bekijk dan snel dit recept voor Mexicaanse taco’s.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.