gegrilde witvis met knoflooksaus

Gegrilde witvis met knoflooksaus

5
(1)

Je hebt lekkere recepten en je hebt recepten met een wow-factor. Deze gegrilde witvis met knoflooksaus is een recept in de 2de categorie. Vol van smaak en daarnaast nog eens eenvoudig te bereiden. En je kan ook nog eens variëren met verschillende vis. Zo kun je kabeljauw, wijting, schol of pangatiusfilet gebruiken. Wacht dus niet langer en geniet van dit heerlijke recept.

Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 4 kabeljauwfilets
  • 2 bollen knoflook
  • ½ el gedroogde tijm
  • 4-5 el olijfolie
  • 4 courgettes
  • 150 ml melk
  • 2 tl chilipoeder
Bereiding
Start met het verwarmen van de oven op 220 °C.

Snijd van de bovenkant van de knoflookbollen een kapje af. Zet de bollen naast elkaar in een klein ovenschaaltje, strooi de tijm erover en sprenkel er 2-3 el olijfolie over.

Rooster de bollen knoflook in de oven in 15-20 minuten tot de teentjes zacht zijn.

Halveer in de tussentijd courgettes in de lengte en schaaf ze met een kaasschaaf in lange, smalle en niet te dunne linten en verdeel ze over een bakplaat.

Neem de knoflook uit de oven en schenk de olie (uit het ovenschaaltje) over de courgette. Rooster de courgette in de oven in 15-20 minuten gaar en bruin.

Laat de knoflook iets afkoelen en schep dan met een klein lepeltje de gare teentjes tussen de velletjes uit en doe ze in een steelpan. Schenk de melk erbij en pureer alles met een staafmixer tot een fijne saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Wrijf de kabeljauwfilets in met zout en chilipoeder en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de vis in een hete grillpan in 6-8 minuten gaar en mooi bruin. Keer de filets pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten.

Verwarm de knoflooksaus al roerende.

Schep de courgettelinten op warme borden en leg de kabeljauwfilets erop. Schep er wat knoflooksaus over.

Serveer de gegrilde witvis met knoflooksaus en krieltjes.


Eet smakelijk!

Hou jij van visrecepten met een luxe randje? Bekijk dan ook eens deze kabeljauw ‘sandwich’.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 1

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.