Pretzels

Pretzels

0
(0)

Brood heb je in verschillende maten en vormen. Een van mijn persoonlijke favorieten is de pretzel. Je kunt ze lekker dun maken of voor wat meer bite iets dikker laten. Onderstaand recept is voldoende voor 12 overheerlijke pretzels.

Ingrediënten

  • 20 gram verse gist
  • 250 ml water
  • 375 gram bloem
  • zout
  • grof zeezout
  • 1 ei
  • 50 gram baking soda (natron)

Bereiding

Start met het verkruimelen van de gist en los op in het water.

Doe de bloem en een goede snuf zout in een kom. Kneed de bloem met de opgeloste gist tot een glad deeg en laat afgedekt ca. 60 minuten op een warme plek rijzen.

Kneed na het rijzen het deeg nog een keer goed door. Verdeel het deeg in 12 porties en rol tot dit lange, dunne strengen.

Vorm hier pretzels van door de uiteinden over elkaar te leggen en naar het midden te halen, zodat je een soort knoop krijgt.

Laat de pretzels circa 15 minuten rusten.

Verwarm de oven intussen voor tot 220 °C.

Breng 1 liter water aan de kook, haal de pan van het vuur en roer de baking soda (natron) er voorzichtig door.

Doop de pretzels met twee soeplepels kort in het hete water, laat goed uitlekken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Klop het ei en bestrijk daarmee de pretzels, bestrooi met grof zeezout en bak ca. 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Experimenteer jij graag met speciaal brood? Dan is deze Winston echt iets voor jou!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.