Winston vlechtbrood

Winston vlechtbrood

5
(3)

Iets wat praktisch nooit ontbreekt bij een lekkere maaltijd, voorgerecht, lunch of ontbijt is brood. Brood heb je in veel vormen, kleuren en smaken maar met de feestdagen mag er best een specialer brood op tafel staan. Vandaar dit waanzinnige recept voor een Winston. Winston vlechtbrood is een feest op tafel en leuk om te maken. Dus leef je uit met dit mooie recept!

Ingrediënten 

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 275 ml volle melk
  • 30 gram margarine
  • 30 gram boter
  • 20 gram verse gist
  • Sesamzaad 
  • pompoenpitten
  • eieren of af te strijken

Bereiding

Meng alle ingrediënten, behalve de eieren in een kom. Kneed dit alles tot een samenhangend deeg. Vervolgens verdeel je het deeg in 6 gelijke delen en maak hier 6 bollen van. Laat deze deegballetjes ongeveer 10 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek.

Rol na het rijzen de deegballetjes met de hand in 6 lange strengels. Let op dat de stengels lang genoeg zijn om mee te vlechten. En leg ze naast elkaar op het aanrecht. Nu ga je de strengels vlechten tot een Winston.

  • Leg 3 strengels naast elkaar in noord-zuid richting
  • Leg hierop in het midden drie strengels naast elkaar in west-oost richting.
  • Nummer de deegstrengels als volgt: noord is 1, oost is 4, zuid is 2 en west is 3.
  • Leg 1 linksom over 3
  • Leg 4 rechtsom onder 2 door en over 1 heen (3 en 4 wijzen nu naar links, 1 en 2 naar beneden).
  • Leg 3 over 4 naar onderen.
  • Leg 2 naar links onder 1 door en over 3.
  • Leg 4 naar onder over 2.
  • Knijp de losse uiteinden van de strengels samen met je vingers en “verstop” ze onder het brood.

Bol je gevlochten brood iets op en draai het daarbij iets rond. Het brood krijgt nu een mooie ronde vorm en komt iets omhoog. Strijk de gevlochten bol af met een geklutst ei en bestrooi het met sesamzaad en pompoenpitten.

Laat je gevlochten brood nogmaals 45 minuten rijzen. Ondertussen verwarm je de oven voor op 210 graden. Na het rijzen bak je het brood in ongeveer 25 minuten mooi bruin.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.