Penne met geroosterde bloemkool

0
(0)

Bloemkool is uit de Nederlandse keuken haast niet weg te denken. Buiten dat je bloemkool kan koken en stomen kun je deze ook roosteren. Laat daarnaast ook de traditionele aardappel los en je creëert zo meteen een heerlijke nieuwe variatie. Deze penne met geroosterde bloemkool staat garant voor een nieuwe twist is de keuken! Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 600 gram bloemkool
  • 2-3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ tl rode chiliflakes
  • ½ tl zeezout

Pasta

  • 300 gram penne
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl chiliflakes
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram Parrano Snippers Robusto
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • 2 el verse peterselie, gehakt

Bereiding

Start met het verwarm van de oven op 220˚C.

Snijd de bloemkool en neem een grote bakplaat. Verdeel de bloemkoolroosjes op de bakplaat en besprenkel deze met de olijfolie, chiliflakes en het zeezout en verdeel de ook de gehakte teentjes knoflook over de plaat.

Zet de bloemkool in de oven en laat dit 10 minuten staan. Roer na 10 minuten dan goed om en zet weer terug voor nog eens 10 minuten of tot gaar en goudbruin.

Na de eerste 10 minuten kun je ook een start maken aan de pasta. Kook deze als eerste volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

Giet vervolgens af en zet apart.

Verhit een grote koekenpan of hapjespan met de olijfolie en bak hierin de knoflook aan. Voeg de pasta, de geroosterde bloemkoolroosjes, de chiliflakes, kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes toe en meng alles goed door. Bak het geheel even op en serveer de penne met geroosterde bloemkool met de verse peterselie erover en extra kaassnippers.

Penne met geroosterde bloemkool

Eet smakelijk!

Kun jij geen genoeg krijgen van bloemkool? Probeer dan ook eens deze bloemkool curry.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *