Eenpansgerecht met spruitjes

5
(2)

Lekker eten bereiden hoeft niet gelijk te staan aan een grote berg afwas. Dit bewijst dit eenpansgerecht met spruitjes. In een kwartiertje tijd zet jij de lekkerste spruitjes op tafel zonder dat je na het eten lang hoeft af te wassen. Zeker met verse spruitjes van het land is dit gerecht een echte aanrader. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 250 gram hamblokjes
  • 600 gram aardappeltjes (krieltjes of bakaardappeltjes)
  • 1,5 eetlepel Hollandse kruiden voor groenten (Euroma)
  • 250 ml kookroom
  • 1 eetlepel mosterd

Bereiding

Halveer de spruitjes of neem kleine (categorie D) spruiten. Snijd ook de ui klein.

Neem een wok of hapjespan en fruit hierin de ui gedurende 2 minuten.

Voeg de hamblokjes, spruitjes, aardappelen en de kruiden toe en bak het geheel gedurende 7 minuten op middelhoog vuur.

Na 7 minuten voeg je de kookroom en mosterd toe en roert het goed door.

Doe de deksel op de pan en laat het eenpansgerecht met spruitjes gedurende 5 minuten stoven.

Na 5 minuten breng je het geheel nog wat op smaak met peper en zout naar eigen smaak en kun je direct aan tafel.

Eenpansgerecht met spruitjes

Eet smakelijk!

Spruitjes zijn natuurlijk een echte wintergroente. Je kan hiermee goed variëren. Probeer zo ook eens deze heerlijke spruitjesschotel.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

3 gedachtes over “Eenpansgerecht met spruitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *