Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry met pandanrijst

5
(1)

In de categorie waanzinnig lekker. Deze Bloemkoolcurry met kipdijfilet is echt een aanrader. Snel op tafel en genoeg voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 cm verse gember
  • 380 gr kipdijfilet
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • 4 el milde curry paste (Patak’s)
  • 400 ml kokosmelk
  • 75 gr gezouten cashewnoten
  • 300 gr pandanrijst

Bereiding

Als eerst snijd je de bloemkool in kleine roosjes en kookt deze gedurende 5 minuten in een ruime pan water met wat zout. En giet deze als de 5 minuten om zijn af.

Kook tevens ook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Schil en rasp de gember en snijd de kipdijfilet in blokjes. Neem nu een pan en verhit daarin wat olijfolie. Zorg dat je pan diep genoeg is gezien de hoeveelheid. Zelf heb ik een wokpan genomen. 

Bak de kipdijfilet op hoog vuur in 5 minuten goudbruin. Terwijl de kip bakt rasp je de groene schil van de limoen en houdt deze apart. Snijd de limoen en knijp het sap uit over de kip. Voeg ook de gember, kokosmelk en currypasta toe. Roer het geheel goed door en laat op middelhoog vuur nog een 3 minuten doorkoken. Hierna voeg je de bloemkoolroosjes toe en kookt deze nog 2 minuten zachtjes mee.

Serveer de bloemkoolcurry met rijst en strooi hier nog wat cashewnootjes en limoenrasp overheen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 1

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Bloemkoolcurry met pandanrijst

  1. Heerlijk!!!
    Heb alleen voor kokos en cashewnoten allergie het met kookroom en de limoenrasp opgelost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.