Appeltaart met een twist

0
(0)

Bij appeltaart denk je natuurlijk aan appels, kaneel en suiker. Waar je waarschijnlijk niet aan zal denken zijn witte bonen. Maar wist je dat witte bonen een verrassende twist kunnen geven aan jouw appeltaart? Deze appeltaart met een twist heeft als basis witte bonen en dat zorgt voor een heerlijke smeuïge taart.

Ingrediënten

  • 2 Jonagold appels
  • 250 gram witte bonen (uitlekgewicht)
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 80 gram witte suiker
  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 30 gram havermout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Poedersuiker

Bereiding

Start met het verwarmen van de oven op 180 graden.

Snij de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil en snij de appel in dunne plakjes.

Spoel de bonen af en laat uitlekken. Snij vervolgens het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.

Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.

Klop de eieren met de suiker schuimig en pureer met de bonen, olie, havermout, bakpoeder, geraspte citroenschil en het vanillemerg. (je kan om een glad geheel te krijgen gebruik maken van een staafmixer of keukenmachine).

Schep het deeg in een met bakpapier beklede springvorm van circa 20 cm en verdeel de appel erover. Bestrijk de appels met citroensap en bestrooi met wat kaneel. Bak het geheel circa 40 minuten in de oven.

Laat de smeuïge appeltaart met een twist 10 minuten afkoelen, bestuif met poedersuiker en serveer direct.

Appeltaart met een twist
Eet smakelijk!

Voor meer appel variaties kun je natuurlijk gebruik maken van de zoekbalk. Zorg erbij dat je deze appel- kruimelcake niet mist!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.