Appel- kruimelcake

5
(2)

De herft is op zijn top. De bomen zijn weer vrij van blad en de echte herfstsmaken komen weer in huis. En zeg nou zelf, wat is er nu fijner na een herfstwandeling om jezelf te trakteren op warme chocolademelk met een stuk verse appel- kruimelcake. Geniet van de herfst en dit heerlijke recept!

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram suiker
  • 3 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 300 gram handappels
  • 1 theelepel kaneel
  • poedersuiker

Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

Neem een kom en mix hierin 150 gram boter, 150 gram suiker en een klein snufje zout door elkaar tot een zacht geheel.
Klop er vervolgens de eieren een voor een doorheen.

Zeef 150 gram bloem boven de kom en mix het geheel tot een glad beslag en klop er de melk door.

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Spatel de appelblokjes door het beslag.

Schep het beslag in een, ingevette, springvorm.

Kneed met je vingertoppen een kruimelig deeg van de resterende 75 gram boter, 75 gram suiker, de kaneel en 100 gram bloem.  En strooi de kruimels over je beslag.

Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar in de oven en laat de cake daarna in de vorm afkoelen.

Bestrooi de cake voor opdienen met wat poedersuiker.

Appel- kruimelcake
Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.