Tagliatelle met champignons en kip

5
(2)

Het ene recept is meer geschikt voor door de week dan de andere. Maar sommige recepten zijn perfect! Dit recept voor Tagliatelle met champignons en kip staat in 20 minuten op tafel en is werkelijk verrukkelijk! Zelf heb ik de tagliatelle vervangen met Fettuccine al limone voor een extra fris gerecht. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 320 gram kipfilethaasjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 puntpaprika’s
  • 15 gram platte peterselie
  • 500 gram gesneden kastanjechampignons
  • 500 gram verse tagliatelle
  • 80 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

Start met het aan de kook brengen van een ruime pan water. Bestrooi de kipfilet rondom met peper en zout.

Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kip in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Snijd intussen de puntpaprika’s in ringen en de peterselie fijn. Haal de kip uit de pan en houd op een bord warm onder een deksel of wat aluminiumfolie.

Bak de paprika met de champignons ongeveer 5 minuten goudbruin in het bakvet van de kip. Let op dat je niet te lang bakt want dan verliest de groente zijn ‘bite’.Schep er 2/3 van de peterselie door. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de tagliatelle af en schep door de paprika en champignons. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout.

Snijd de kip in reepjes en verdeel de tagliatelle met champignons en kip de over 4 borden. Rasp er de Parmezaanse kaas over. Garneer met de rest van de peterselie.

Tagliatelle met champignons en kip
Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.