Citroencheesecake

Citroencheesecake 

5
(2)

De lente laat nog op zich wachten. Tijd om het heft in eigen hand te nemen en te zorgen voor wat zon in de keuken. Hiervoor is deze heerlijk frisse cheesecake uitermate geschikt. Gebruik het als onderdeel van een hightea, bij de koffie of als grand dessert. Geniet van deze citroencheesecake.

Ingredi├źnten┬á

Cake

 • 1 ei
 • 1 eidooier
 • 45 gram suiker
 • 1/2 tl vanille extract
 • 45 gram bloem
 • 2 tl water
 • Zout

Trempeersiroop

 • 60 ml water
 • 50 gram suiker
 • Sap uit een 1/2 citroen

Cheeselaag 

 • 2,5 blaadjes gelatine
 • 200 ml slagroom
 • 80 gram witte basterdsuiker
 • 1 citroen rasp en sap
 • 200 gram roomkaas (kamertemperatuur)

Geleilaagje

 • 1 blaadje gelatine
 • 100 ml water
 • 20 gram suiker
 • 1 el citroensap
 • Evt. Enkele druppels gele kleurstof

Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

Vet een bakvorm in van 20x 20 en bekleed deze met bakpapier. Vet vervolgens ook het bakpapier in. Doe vervolgens het ei, de dooier, het zout, de suiker en het vanille extract in een kom. Klop dit in 6 minuten tot een glad geheel. Zeef de bloem in delen boven het eimengsel en spatel dit door het beslag. Als laatste voeg je het water toe en spatel het erdoorheen. Probeer het beslag tijdens het spatelen zo luchtig mogelijk te houden. Giet het beslag in de vorm en strijk het glad. Bak de cake in 9 a 12 minuten lichtbruin en gaar.

Doe intussen alle ingredi├źnten voor de trempeersiroop in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat een minuut koken en haal vervolgens van het vuur en laat het afkoelen.

Steek uit de cake rondjes ter grootte van de glaasjes en bestrijk deze met trempeersiroop. Leg de cakeplakjes in de glaasjes.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom met de basterdsuiker op tot yoghurtdikte. Doe het citroensap met de citroenrasp in een steelpannetje en verwarm dit. Haal het pannetje van het vuur en voeg de, geweekte, gelatineblaadjes toe en los deze op. Klop de roomkaas los en voeg vervolgens al kloppend het gelatinemengsel toe. Meng dit tot een egaal mengsel en voeg dan de slagroom toe. Klop dit kort door en doe het geheel in een spuitzak. Verdeel het mengsel over de glaasjes en tik als laatste een paar keer met de glaasjes op het aanrecht. Op deze manier wordt de bovenkant mooi glad. Laat de cheesecake 1,5 uur opstijven in de koelkast.

Week voor het geleilaagje het gelatineblaadje in koud water. Verwarm het water, de suiker, het citroensap en eventueel de gele kleurstof tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en los de gelatine erin op. Verdeel de gelei over de glaasjes en laat deze opstijven in de koelkast.

Smakelijk eten!

Tip: In plaats van trempeersiroop kun je ook limoncello gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.