Gezonde kipkapsalon

Gezonde kipkapsalonĀ 

4.3
(3)

Kapsalon heeft niet bepaald het predicaat gezond. Een grote kapsalon bevat al gauw 1800 calorieƫn! Niet gek dus dat veel mensen dit gerecht aan zich voorbij laten gaan. Wil je toch genieten van een heerlijke kapsalon maar heb je geen behoefte aan een calorieƫnbom? Dan is dit recept iets voor jou. Door het gebruiken van gezonde ingrediƫnten is dit recept het ideale alternatief. Onderstaand recept is voor 2 personen.

Ingrediƫnten

 • 1 grote zoete aardappel
 • 2 el zonnebloemolie
 • 350 gram kipfilethaasjes, in reepjes
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
 • 3 tenen knoflook, geperst
 • 1 tl sambal
 • 1/3 tl kaneel
 • 1/2 tl paprikapoeder
 • 1/2 tl komijnpoeder
 • 1/3 tl nootmuskaat
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1/2 tl kurkuma
 • geraspte 30+ kaas
 • ijsbergsla
 • komkommer in kleine stukjes
 • cherrytomaatjes
 • 1 klein rood uitje
 • 4 el Griekse yoghurt
 • 2 tenen knoflook, geperst

Bereiding

VerwarmĀ de oven alvast voor op 225 graden. Was de zoete aardappel goed, en snijd deze in dunne frieten. Laat de schil er om zitten, dan worden de frietjes knapperiger. Besprenkel de frietjes met de zonnebloemolie en wat zout. Zorg dat alle frietjes goed door de olie geraakt zijn. Leg ze op een bakplaat en schuif ze 20 a 25 minuten in de oven. Na ongeveer 10 minuten even omscheppen en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Als de frietjes klaar zijn draai je de oven terug naar 175 graden.

Bak de ui en paprika totdat de uitjes wat glazig worden. Voeg nu de kip, de kruiden, sambal en 3 tenen knoflook toe en bak de kip totdat hij zo goed als gaar is. Let op dat je de kip niet te lang bakt, want dan wordt deze droog. Pak 2 ovenschaaltjes en beleg de bodem met frietjes. Schep hier de kip op en bestrooi het geheel met kaas. Zet de schaaltjes 7 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Maak in de tussentijd de knoflooksaus. Dit doe je heel simpel door de yoghurt met 2 tenen knoflook te vermengen. Voeg eventueel nog wat peterselie toe. Haal de schaaltjes uit de oven en beleg het geheel met sla, komkommer, tomaat en rode ui.

Schep er een lekkere lepel saus over en je kunt aan tafel.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.3 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.