Abrikozen- mangoschuimvlaai

0
(0)

Het weekend voor de deur? Iets te vieren? Met dit pareltje ingezonden door Raybakescakes zit je letterlijk gebakken! Deze Abrikozen- mangoschuivlaai is een lekkere frisse vlaai met verse abrikozen en mango.

Met een vulling van zelfgemaakte banketbakkersroom en het abrikozen-mangomengsel, afgewerkt met een mooie meringueschuim topping, is het een super vlaai voor elke gelegenheid!

Ingredi├źnten
Vlaaideeg
 • 100 ml melk
 • 2 el suiker
 • 1 el gist (1 zakje)
 • 200 gr bloem
 • 30 gr boter
 • 1 mespuntje zout
 • 1 eierdooier
Banketbakkersroom
 • 4 eidooiers
 • 250 ml melk
 • 250 ml slagroom
 • Vanille extract
 • 50 gr bloem
 • 75 gr suiker
Abrikozen-mangovulling
 • Bakje abrikozen (350 gr)
 • Halve mango
 • Abrikozenjam
 • 8 Gelatine blaadjes
 • Scheut citroensap
 • Scheut sinaasappelsap
 • 100 gr suiker + water
Meringue
 • Eiwitten van 4 eieren
 • 150 gram suiker
Bereiding
Vlaaideeg

Warm de melk lauwwarm op, los de gist erin op voeg dit samen met alle andere ingredi├źnten voor het deeg in de keukenmachine om het tot deeg te mixen. Kneed het deeg met de hand na en bewaar het in een kom met een theedoek erover.

Banketbakkersroom

Doe de slagroom en de melk in een pan samen met de vanille extract (of stokje) en breng dit net niet aan de kook. In een andere kom voeg je de eidooiers, bloem en suiker samen en meng dit met een garde goed door elkaar. Voeg een klein beetje van de roommelk-mix toe aan de kom, zodat het aan elkaar kan wennen, meng dit goed door elkaar en dan kun je alles in de pan doen. Goed blijven roeren, niet laten koken en zodra het dik genoeg is van het vuur afhalen.

Abrikozen-mangovulling

Voeg een scheut citroensap en sinaasappelsap met de suiker samen in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg hieraan twee eetlepels abrikozenjam toe. Laat de gelatineblaadjes in een kom met water weken, knijp ze uit en voeg ze bij de rest in de pan. Voeg de verse abrikozen (gehalveerd) en de in stukken gesneden mango toe en laat dit koken. Goed blijven roeren zodat het niet aan kookt, en het een gelei wordt.

Meringue

Eerst de eiwitten opkloppen in een vetvrije schaal (keukenmachine) en dan schep voor schep de suiker toevoegen en opkloppen tot het schuim zo stijf is dat je de schaal op zijn kop kunt houden.

Rol het deeg uit tot het 5-6 mm dik is en bekleed de vlaaivorm (22 cm) hiermee. Voeg de helft van de room hieraan toe en bak dit een kwartier op 180 graden. Haal hem uit de oven, eventjes af laten koelen en haal het geheel uit de vorm. Voeg de rest van de room toe en doe daarop de abrikozen-mangovulling. Als het goed is heb je nog wat restjes deeg over, leg daarmee de vlaai dicht en bak hem af op 180 graden voor circa 25 minuten. Laat de vlaai even afkoelen. Doe de meringue in een spuitzak, maak mooie toefjes op de vlaai en brand ze mooi af en klaar is deze prachtige abrikozen-mangoschuimvlaai. Tipje, voor als je geen brander hebt. Haal hem dan 10 minuten eerder uit de oven, voeg de meringue al toe en bak dit de laatste 10 minuten mee in de oven (op grillstand) voor een prachtig eindresultaat.

Abrikozen- mangoschuimvlaai
Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.