In de categorie, er is niets mis met vis, vandaag een heerlijk recept voor kabeljauw met parmezaankorst en groenten uit de oven. Heerlijk met gebakken krieltjes of pasta. De citroen in het gerecht geeft het geheel een echt zomers tintje. Wacht dus niet langer en geniet van dit heerlijke recept. Onderstaand recept is voor 2 personen.
Ingrediënten
- 0,5 citroen
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 1 courgette
- 2 el parmezaanse kaas
- 2 el paneermeel
- 300 gr kabeljauwfilet
- 1 el (vloeibare) margarine
- zout
- peper
- rozemarijn
Bereiding
Start met het verwarmen van de oven op 180 °C.
Rasp 1 koffielepel citroenschil en pers de halve citroen uit. Was de aubergine met de tomaten en de courgette en snij alles in blokjes.
Verdeel de groenten over een ovenschaal en meng met peper, zout, rozemarijn, olijfolie en citroensap.
Neem een steelpannetje en laat de boter, op laag vuur, smelten. Meng de Parmezaanse kaas met geraspte citroenschil, paneermeel en boter.
Serveer de kabeljauw met parmezaankorst en groenten met gebakken aardappeltjes, krieltjes of pasta.
Eet smakelijk!
Helemaal gek op witte vis? Probeer dan ook eens deze gegratineerde scholrolletjes!