Sinaasappel- Grand Marniersaus

Sinaasappel- Grand Marniersaus

0
(0)

Een ware aanwinst voor de echte fijnproever. Met dit recept kun je namelijk alle kanten op. Gebruik het als marinade, woksaus of als heerlijke saus bij de barbecue. Deze sinaasappel- Grand Marniersaus is een ware smaakexplosie die absoluut niet mag ontbreken in de keuken of bij de barbecue.

Ingredi├źnten

 • 4 el Grand Marnier
 • 60 ml sinaasappelsap
 • 60 ml sojasaus
 • 60 ml water
 • 2 el honing
 • 1 el bruine basterd suiker
 • 60 ml ketchup
 • 2 tl sambal
 • 1 tl azijn
 • 1 tl zout
 • 1 el sinaasappelzeste (geraspte sinaasappelschil)
 • 1 el geraspte gember
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1el peterselie
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 tl paprikapoeder
 • Allesbinder

Bereiding

Neem een pannetje en meng hierin alle ingredi├źnten, behalve de Grand Marnier. Breng het mengsel langzaam, al roerend aan de kook. Als het mengsel kookt laat dit dan gedurende 15 minuten koken. Roer regelmatig even door. Na 15 minuten haal je het mengsel van het vuur en pureer je het geheel tot een egale saus.

Voeg vervolgens de Grand Marnier toe aan de saus en roer het geheel goed door. Indien je dit recept gaat gebruiken als woksaus of marinade ben je nu klaar. Laat de saus afkoelen en schenk deze in een flesje om in de koelkast te bewaren.

Wil je deze saus gebruiken als bijvoorbeeld barbecuesaus, zet dan het pannetje nog even terug op het vuur en voeg wat allesbinder toe tot er een dikkere saus ontstaat. Pas hierbij wel op dat de saus niet te dik wordt. Bewaar de sinaasappel- Grand Marniersaus in de koelkast.

sinaasappel- Grand marniersaus

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.