Caesar salade

Caesar salade

5
(5)

Een van de bekendste salades is de Caesar salade. Hoewel deze salade ooit uit nood geboren is, wegens een gebrek aan ingredi├źnten, is het een echte smaakmaker die niet meer weg te denken is op veel menukaarten. Ben jij op zoek naar een makkelijke en smakelijke lunch of maaltijdsalade? Dan is deze Caesar salade echt iets voor jou.

Ingredi├źnten

Salade

 • 1 Romeinse sla
 • 2 kipfilets
 • 4 eieren
 • bacon
 • olijfolie
 • 1 ciabatta
 • grof zeezout
 • 50 gr Parmezaanse kaas

Dressing

 • 300 ml zonnebloemolie
 • 1 citroen 
 • 3 ansjovisfilets
 • 2 eieren
 • 1 el mosterd 
 • 2 teentjes knoflook 

Bereiding

Verwarm een oven op 200 graden. Snijd de ciabatta in kleine blokjes en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi de blokjes met zout en bak deze in ongeveer 10 minuten goudbruin in de oven. 

Neem een pannetje en kook de eieren circa 5 minuten. Neem in de tussentijd een koekenpan en bak hierin de bacon zonder boter of olie lekker knapperig. Haal ze uit de pan en laat deze afkoelen. Vervolgens bak je de kipfilet lekker goudbruin en laat je ook deze afkoelen.

Nu kun je de dressing bereiden. Neem een kom en doe hierin de geperste knoflook, zest en sap van een hele citroen, mosterd en de fijn gesneden ansjovisfilets. Splits de 2 eieren en meng het eigeel met bovenstaande ingredi├źnten. Klop nu druppelsgewijs de olie bij het mengsel zodat er een lekkere smeu├»ge mayonaisedressing ontstaat. 

Snijd en was de sla en vermeng met de dressing. Pel de eieren en verdeel deze in parten over je salade. Neem de kip en snijd deze in plakken of blokjes en leg deze op de salade. Daarna de bacon op de salade leggen en de Parmezaanse kaas er overheen verdelen.   

Caesar salade

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 5

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.