Zalmfilet met asperges uit de oven

Zalmfilet met asperges uit de oven

In het aspergeseizoen komen er veel recepten voorbij met het witte goud. Hier weer een andere variant, zalmfilet en sinaasappel met asperges uit de oven. Heerlijk fris en een ware aanrader. Onderstaand recept is voldoende voor 3 a 4 personen.

Ingrediënten
  • 600 gr zalmfilet
  • 1 sinaasappel
  • 500 gr witte asperges
  • 1 lenteui
  • 1 rode ui
  • 1 el verse dille
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • 50 gr boter
Bereiding

Start met het voorverwarm van de oven op 180 °C. Rasp vervolgens de sinaasappel en houdt de rasp apart. Pers de sinaasappel vervolgens uit.

Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen. Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.

Snijd de bosui klein, knip de dille en snipper de rode ui fijn. Meng de sinaasappelrasp in een kom met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper. Laat in de tussentijd de boter smelten in een steelpannetje. Laat de boter hierbij niet te bruin worden.

Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.

Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier. Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden. Geniet van de zalmfilet met asperges uit de oven.

Eet smakelijk!

Dit recept is erg lekker met gebakken krieltjes of gekookt in de schil. Wil je geen Zalmfilet? Probeer dit recept dan eens met Forel of Meerval.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Een gedachte over “Zalmfilet met asperges uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *