Broccolisoep

Romige broccolisoep

4.7
(3)

Vandaag wederom een makkelijk en snel recept. In een handomdraai zet je deze heerlijke romige broccolisoep op tafel. Voor wat extra bite serveer je de broccolisoep met gerookte zalm of spekjes. 

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli
  • groentebouillonblokje 
  • scheutje witte wijn (optioneel)
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1 eigeel
  • peper
  • zout
  • kookroom
  • gerookte zalmsnippers

Bereiding

Start met het kleinsnijden van de broccoli. Gebruik de gehele broccoli dus ook de steel. Breng in een ruime pan met water de broccoli aan de kook en laat deze gedurende 15 minuten goed doorkoken.

Als de broccoli goed zacht is giet je de broccoli  af en houd je 1 liter kookvocht apart voor de soep. 

Neem een diepe pan en smelt daarin de boter. Zorg dat de boter smelt maar niet bruin wordt. Voeg daarna de bloem toe en roer het geheel door tot er een mooie blanke roux ontstaat. Voeg, al roerend, beetje bij beetje het vocht toe tot al het vocht en de roux is vermengd. Voeg het eigeel toe en roer het goed door. Schenk hier een goeie scheut witte wijn bij en voeg daarna ook de broccoli toe samen met een groentebouillonblokje. Neem een staafmixer en mix de broccoli helemaal fijn zodat er een mooie egale soep ontstaat. Breng de soep weer aan de kook en breng verder op smaak met zout en peper.

Als laatst schenk je er een scheut kookroom bij om het geheel af te maken. Serveer in een mooie soepkom of bord en doe er de zalm (of spekjes bij).

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.7 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.