zoete aardappel spinazieschotel

Zoete aardappel spinazieschotel

0
(0)

Vandaag een lekker en gezond recept van Rosieskitchen88. Haar Instagrampagina staat vol heerlijke gerechten en vandaag hebben wij de eer een recept van haar te mogen publiceren. Geniet van dit lekkere recept voor zoete aardappel spinazieschotel! Hopelijk mogen wij u vaker laten genieten van de recepten van Rosie.

Ingrediënten

  • 700 gr rundergehakt
  • 750 gr spinazie a la crème (diepvries)
  • 1 a 2 grote zoete aardappel
  • 1 ui
  • 100 ml kookroom
  • 5 eieren
  • geraspte kaas

Bereiding

Start met het schillen van de zoete aardappel en snijd deze vervolgens in dunne plakken. Neem een ruime pan water en kook daarin de aardappelschijven circa 4 minuten. Vervolgens kook je de eieren 8 minuten hard. Laat ze daarna even schikken in met koud water.

Verwarm in de tussentijd de oven alvast voor op 180 graden.

Snipper de ui en neem een koekenpan. Fruit hierin de ui en voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Op het moment dat het gehakt rul gebakken is kun je ook de ontdooide spinazie toevoegen. schep het geheel door en verwarm de spinazie door.

Pel de eieren en snijd ook deze in plakjes. Vet vervolgens een ovenschaal in en bedek de bodem met plakjes aardappel. Schep hier wat van het spinazie gehaktmengsel op en verdeel deze goed over de aardappelschijfjes. Leg op het spinazie gehaktmengsel wat plakjes ei en bestrooi het geheel met wat kaas. Herhaal deze stappen nogmaals zodat je 2 mooie lagen krijgt eindigend met kaas. Schenk, als alles laatst, nog wat kookroom over de kaas.

Bak je zoete aardappel spinazieschotel ongeveer 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en goudbuin is.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.