Romige spaghetti carbonara

Romige spaghetti carbonara

Voor vanavond nog opzoek naar een heerlijk en makkelijk recept? Probeer dan eens deze heerlijke spaghetti carbonara. Met deze maaltijd haal je de Italiaanse zon in huis op koude dagen.

Ingredienten

  • 400 gram spaghetti
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1/2 rood pepertje
  • 200 gr gerookte spekreepjes
  • 3 eieren
  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • verse peterselie
  • kookroom
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Zet een pan met ruim water op en breng deze aan de kook. En kook hierin de spaghetti volgens voorschrift op het pakje.

Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en fruit hierin de ui samen met de knoflook en het rode pepertje. Bak vervolgens de spekjes lekker bruin en krokant. Voeg wat verse peterselie toe en bak dit even kort mee.

Klop de eieren los in een kom en roer de geraspte kaas er door en voeg wat zwarte peper en zout toe.

Giet de spaghetti af en doe direct terug in de pan. Giet het eiermengsel er door en blijf roeren totdat de eieren een romige saus vormen. Voeg vervolgens nog een heel klein scheutje kookroom toe.

Zorg dat je de spaghetti niet terugzet op het vuur want dan gaat de saus stollen.

Schep de spekjes door de spaghetti en saus en je pasta is klaar om geserveerd te worden.

Garneer eventueel met wat peterselie en kaas.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *