Salade met kip kerriesaus

Salade met kip kerriesaus

5
(3)

Vorige week het recept voor de warme kip kerrie met rijst. Maar het kan natuurlijk ook in een frisse salade. Deze kip kerrie is heerlijk als maaltijdsalade en een feestje op het bord!

Ingrediënten

Kip kerriesaus

  • bakboter
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 1 blik ananas (4 schijven)
  • 6 el mayonaise
  • 1 el honing
  • kookroom
  • 3 kipfilets
  • 1 kippenbouillonblokje

Rauwkost

  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 lente of bosui
  • verse peterselie
  • 4 augurken

Bereiding

Zet een pan water op het vuur en kook hierin de kip totdat hij gaar is. Je kan de kip ook wat langer koken zodat hij uit elkaar valt. Dit is uiteraard een kwestie van smaak. Als de kip gaar is afgieten en laten afkoelen.

Neem ondertussen een steelpannetje en verhit hierin, op laag vuur, een klein beetje boter. Zodra de boter warm is voeg je de kerrie toe. Zorg dat de boter niet te warm is want dan verbrand je kerrie! Zodra je de kerrie toegevoegd hebt, blijf dan goed roeren met een spatel of garde tot er een homogene massa is ontstaan. Dit proces heet myoteren. Het doel van myoteren is dat de smaak van de kerrie optimaal naar boven komt.

Als de kerrie goed in de boter is opgelost, en mooi geel van kleur is, ben je klaar en neem je de pan van het vuur.

Blus de kerrie af met het vocht uit het blikje ananas.

Los in een bodempje water het bouillonblokje op en voeg toe. Voeg vervolgens de mayonaise en honing toe en roer het geheel goed door.

Als laatste voeg je room toe tot er een mooie gele, gladde saus ontstaat. Ananas snijden en in blokjes in de saus doen.

Snij de groenten voor de rauwkost in kleine blokjes en hussel dit lekker door elkaar in een kom. Maak vervolgens een mooi bordje op met eikenbladsla, ijsbergsla en een bergje rauwkost.

Snij de kip in kleine blokjes en kruid deze nog wat na met kipkruiden en leg dit mooi op de rauwkost. Giet wat saus over de kip en garneer eventueel met wat peterselie.

Eet smakelijk!

Tip: voor wat extra pit in de saus kun je een klein scheutje dry gin toevoegen.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *